لوله صنعتی

لوله صنعتی یا گوشتدار

لوله صنعتی از جنس فولاد صد در صد می‌باشد و مقاومت فولاد در این لوله‌ها نسبت به بقیه لوله‌های فولادی، بیشتر است و ضخامت این لوله هم نسبت به سایر لوله‌ها نسبتا بیشتر است. لوله صنعتی به لوله گوشتدار هم شناخته می‌شود. در این مقاله قصد داریم درباره لوله صنعتی و مزایا و ویژگی های آن صحبت کنیم. پس با فولادستان همراه باشید.

پادکست لوله صنعتی


لوله صنعتی جزو جدانشدنی از تمامی صنایع به شمار می‌روند که همواره بخش وسیعی از سیالات توسط این محصول صنعتی به پروژه‌های بزرگ و کوچک انتقال می‌یابد یعنی وظیفه این لوله‌ها حمل و نقل می‌باشد. امروزه لوله صنعتی بهترین گزینه برای انتقال می‌باشد از جمله: نفت، گاز(مواد پتروشیمی)، آب، فاضلاب شهری و صنعتی، لوله‌های آتش نشانی و اطفا حریق می‌باشد.
و همچنین لوله‌های صنعتی بهترین گزینه برای کارخانجات ماشین سازی و ابزارسازی یعنی در پروژه‌های تولید کالا و دیگر کاربردها می‌باشد.

با توجه به روند افزایشی صنعت خصوصا صنعت‌های بزرگ و مادر. لوله صنعتی نه تنها در صنعت برای انتقال میعانات و نفت و گاز و مواد پتروشیمیایی استفاده می‌شود، بلکه در دیگر زمینه‌ها و صنایع هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

در فولادستان انواع لوله صنعتی با قیمتی مناسب و کیفیتی عالی از برند های معتبر داخلی و خارجی عرضه خواهد شد. همچنین مشتریان گرامی می‌توانند قبل از خرید از مشاوره جهت بهترین انتخاب بهره مند شوند.

لوله صنعتی چیست؟

نوع دیگری از انواع لوله های درزدار لوله صنعتی است که این نوع لوله فولادی از ضخامت و قطر نسبتا بالایی برخوردار است و به آن لوله گوشتدار نیز گفته می‌شود. لوله صنعتی از نوع فولادی در صنایع ساختمان سازی سازه هایی از جنس فلزی سبک و سنگین و صنایع نفت و گاز و پتروشیمیایی کاربرد نسبتا بالایی دارد.

تولید لوله صنعتی

از جمله لوله های صنعتی وارداتی لوله آریاوا درزدار صنعتی نیز در صنایع پرکاربرد می‌باشند.

لوله های صنعتی لوله‌هایی با اندازه‌ها و اشکال متفاوتی می‌باشند که دارای ضخامت و قطرهای متفاوتی بوده و برای جابجایی مواردی چون مواد نفتی، گازی و مایعات و مواد پتروشیمی و… که در مکان‌ها و مسافت‌های مختلف با شرایط آب و هوایی سخت بسیار سازگاری بسیار بالایی دارند و در صنایع مختلف از آنها استفاده بهینه و پر کاربرد می‌شود.

در محیط‌‌های صنعتی، هیچ ماده‌ای به ‌طور تصادفی و رندوم انتخاب نمی‌شود. در طول مرحله طراحی، ویژگی‌ها و آپشن‌های مواد موردنیاز باید به ‌دقت بررسی و تعیین شوند تا از پیچیدگی‌‌های احتمالی در حین کار و وقوع اتفاقات ناخواسته و آسیب به خط تولید جلوگیری شود. این امر در انتخاب مواد مورد نیاز برای ساخت لوله نیز صادق است چون دقیقا به همین اندازه مهم است. لوله‌ها، با توجه به مایعات و گازهایی که منتقل می‌کنند، تحت ‌فشار فیزیکی و مکانیکی، حرارتی و شیمیایی زیادی هستند. از این ‌رو، مواد اولیه مورد استفاده برای تولید لوله نقش بسیار مؤثری در ساختار و پروسه‌‌های تولیدی، از جمله ماشین ‌کاری، ایفا می‌کند.

ظرفیت ماشین‌ کاری هر لوله رابطه مستقیم با ماده مورد استفاده در پروسه تولید دارد زیرا با مقاومت لوله رابطه مستقیم دارد و به ‌منظور دست ‌یابی به بهترین کیفیت باید اقدامات احتیاطی مربوط به دست‌ کاری هر ماده را در نظر گرفت تا از تبعات منفی آن جلوگیری شود. ماشین‌ کاری پروسه‌ای است که پیش از جوشکاری هر قطعه از لوله‌ها انجام می‌شود؛ برای مثال، انتهای هر لوله باید به‌شکلی ماشین ‌کاری شود که لحیم جوشکاری در ماده سازنده لوله به راحتی نفوذ کند.

لوله صنعتی، گروه گسترده‌ای از سخت‌افزارهای انتقال مایعات و جامدات است که در صنایع مختلف از جمله صنایع مادر مورداستفاده قرار می‌گیرند. معمولا از لوله‌های استوانه‌ای شکل و سخت در پروسه‌های پردازشی، ساخت‌وساز و زیرساخت‌های شهری از جمله سیستم فاضلاب استفاده می‌شود. لوله‌های صنعتی و لوله‌های سخت با استفاده از مواد اولیه گوناگون و با هدف انتقال مایعات و جامدات مختلف در کارخانه تولید می‌شوند و بسیار پرکاربرد است.

اکثرا لوله‌های صنعتی به‌صورت استوانه‌ای تولید شده و برای اتصال آن‌ها از زانوها و پیوندهای خاص و ویژه‌ای استفاده می‌شود. تولید لوله‌های صنعتی و مواد به‌کاررفته در تولید آن‌ها بر اساس هدف و کاربرد موردنظر توسط مشتری انتخاب می‌شود و مورد استفاده قرار میگیرد.

مواد مورد استفاده در ساخت لوله‌ های صنعتی

همان ‌طور که قبلتر در این مقاله گفته شد، مواد اولیه مورد نیاز برای ساخت لوله‌های صنعتی بر اساس کاربرد و هدف لوله‌ها تعیین می‌شود. این مواد شامل ABS، آلومینیوم، برنج، برنز، کربن، گرافیت، سرامیک، خاک رس، بتن، CPVC، EDPM، فایبرگلاس، فلورو پلیمرها (از جمله PFA، FEP)، شیشه، چدن، آهن منعطف، سرب، نئوپرن، لاستیک، نایلون یا پلی آمید، پلی اتیلن .(PE)، پلی‌پروپیلن (PP)، PTFE، PVC، استیل، تیتانیوم و زیروکونیوم هستند.

روش‌های مختلف اتصال لوله‌های صنعتی

به‌طورکلی چهار روش برای اتصال لوله‌ها و سیستم‌های لوله‌کشی وجود دارد.

  • جوشکاری:

یکی از روش‌های سنتی‌تر و معتبرتر اتصال لوله‌های فولادی، جوشکاری می‌باشد. در این روش، لوله‌ها ذوب ‌شده و به یکدیگر متصل و یکدست می‌شوند. از جوشکاری برای اتصال لوله گالوانیزه نیز می‌توان استفاده کرد و مرسوم است. توجه داشته باشید که در این صورت تعمیر لایه محافظتی داخل لوله‌ها غیرممکن می‌شود.

  • اتصال رزوه‌ای:

در این روش، لوله‌ها به یکدیگر پیچ و مهره می‌شوند اما کیفیت روش قبل را ندارند. معمولا از این روش برای لوله‌های فولادی، گالوانیزه و برخی از لوله‌های پلاستیکی نیز مورد استفاده است. اتصالات رزوه‌ای می‌توانند نیروهای وارده از تمامی جهات را متحمل شود.

  • اتصال لبه برگردان:

با صرف نظر از هزینه بیشتر، این روش کاملا بی‌عیب می‌باشد. اتصالات لبه برگردان می‌توانند هر فشاری را تحمل کنند و نوع عایق شده این اتصالات می‌تواند سطح خوردگی را به حداقل مقدار ممکن برساند.

  • اتصال مکانیکی:

این نوع از انواع اتصالات قادر به تحمل نیروهای وارده از جهات مختلف هستند و می‌توانند هر فشاری را تحمل کنند.

از لوله‌های صنعتی برای انتقال مواد گوناگون استفاده می‌شود. این لوله‌ها بر اساس کاربرد موردنظر و با هدف دست‌یابی به بهترین کیفیت ممکن در کارخانه جات طراحی و تولید می‌شوند. برخی از مواد سازنده لوله‌های صنعتی شامل فولاد، استیل، برنج، شیشه، چدن و غیره و در برخی موارد پلاستیک فشرده هستند. به‌منظور جلوگیری از خوردگی لوله‌های فلزی، لایه محافظتی از جنس فلز روی به سطح داخلی و خارجی این لوله‌ها اضافه می‌شود. تا زمانی که لایه محافظتی این لوله‌های گالوانیزه از بین نرود، احتمال خوردگی لوله‌ها پس از مواجهه با مایعات شیمیایی مختلف به حداقل حالت ممکن خواهد رسید. بااین‌حال، اتصال لوله‌های صنعتی با استفاده از جوشکاری می‌تواند این لایه ی محافظت کننده را از بین ببرد. ازاین‌رو، برای اتصال لوله‌های گالوانیزه می‌توان از اتصالات رزوه‌ای، لبه برگردان و مکانیکی یا موارد دیگر استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیام در واتساپ کانال تلگرام پیام در تلگرام